Kako deaktivirati facebook

22 May

Facebook je jedno od modernih čuda koja nam je doneo Internet. Neki ga vole, neki ne, ali većina njih se slaže sa činjenicom da je ipak doneo više koristi nego štete. Retki su oni kojima je dosadio, ali ukoliko i ovde postoje takvi, daćemo vam savet kako da skoro, pa potpuno deaktivirate svoj nalog. Kažemo skoro, jer vaši lični podaci ipak ostaju na mreži, samo što nisu vidljivi.

Proces deaktivacije ćemo vam objasniti u par koraka, sa napomenom da ovo nije trajna deaktivacija i da se uvek možete ponovo prijaviti svojim e-mail-om i lozinkom.

Kako deaktivirati facebook?

1. Ulogujte se na vaš Facebook profil.

2. U gornjem desnom uglu, u plavom meniju imate opciju Korisnički račun ili Account, u zavisnosti na kom jeziku koristite Facebook.

3. U njenom podmeniju imate opciju postavke korisničkog računa (Account settings).

4. Kliknete na tu opciju i otvoriće vam se nov prozor sa ponuđenim opcijama.

5. Od ponuđenih odaberite opciju Deaktiviraj korisnički račun (Deactivate account).

6. Nakon klika, ponudiće vam se razlozi za deaktivaciju profila. Obavezno kliknite na jedan od njih i čekirajte opciju Email optout, kako bi onemogućili da vam se na mejl šalju obaveštenja od Facebook-a.

7. Ukoliko se predomislite, u svako doba svoj profil možete ponovo aktivirati, a svi podaci će biti vraćeni u prethodno stanje.

Povezani tekstovi:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close