Saveti za lepotu

13 Jun

Lepota, kao vizualni utisak koji ostavljate na druge, nije nešto što se temelji i počiva isključivo na vašoj spoljašnjosti. Lepota dolazi iznutra, spolja se samo uočava i primećuje, uokviruje i ističe detaljima.

Zato ako želite da budete lepi i dopadljivi, naoružajte se najpre dobrim raspoloženjem i osmehom. Mislite pozitivno i pozitivno govorite. Kao takvi sigurno ćete delovati na okolinu pozitivno, a onda, sa još malo veštine i unetog truda u spoljašnji izgled lepo ćete i izgledati.

Za lep spoljašnji izgled poslušajte i primenite par saveta:

- Uvek budite i izgledajte uredno, a time i lepo. Higijena je odraz vaše sopstvene brige o sebi i utiče na lepotu.

- Negujte svoje zdravlje. Bavite se sportom i rekreirajte. Jer je unutrašnje zdravlje takođe obavezan faktor i preduslov za lepotu.

- Negujte kosu, kožu, zube i nokte.

- Birajte i koristite odgovarajuću šminku.

- Birajte odgovarajuću garderobu i detalje koji je prate. Obratite pažnju na boje i materijale i na to kako ih kombinujete.

- Nikako ne imitirajte druge već pronađite, osmislite i negujte sopstveni stil. Sa sopstvenim stilom ćete biti sigurni u sebe, osećati se lepo i baš tako i izgledati, lepo.

– Od aktuelnih, sezonskih dezena i modela garderobe birajte isključivo one koji vam dobro stoje, jer ono što je trenutno moderno ne mora obavezno i da ispunjava preduslov da vas čini lepim i da vam dobro stoji.Povezani tekstovi: