Prirodne maske za lice

28 Feb

Kao što svi znamo, hemikalije iz kozmetičkih preparata kao i njihova mahom plastična ambalaža, zagađuju prirodu. Možete negovati lice prirodnim maskama koje ćete sami pripremiti kod kuće i usput uštedeti.

Da biste očistili kožu i učinili je lepšom napravite kašu od oljuštenog krastavca i kaši dodajte supenu kašiku mleka. Promešajte masu. Ova maska, dok ležite treba da stoji na licu dvadesetak minuta pre ispiranja. Očistićete lice, dati mu svežinu i sjaj. Vaše lice će postati i meko na dodir.

Da biste pomogli iritiranoj koži lica pravi izbor je maska od dinje. Napravite kašu od parčeta dinje sa kog ćete prethodno skinuti koru i namažite vrat i lice. Ova maska će za samo pola sata oporaviti iritiranu ili suvu kožu, a redovnom upotrebom usporiće i starenje kože. Za ispiranje koristite mlaku vodu.

Da biste održali kožu mladom, zdravom i da bi sačuvala elastičnost ispasirajte polovinu oljuštene banane. Tome dodajte 1 supenu kašiku pavlake i sira (najbolje kravljeg) i dobro promešajte. Ova maska treba da stoji na licu 20 minuta, a tada je možete oprati naravno mlakom vodom.

Ako želite da pomognete obnavljanju (regeneraciji) kože lica i da smanjite izraženost bora napravite masku na ovaj način: ispasirajte celu oljuštenu bananu pomoću viljuške i promešajte sa po jednom kafenom kašičicom meda (najbolje livadskog) i maslinovog ulja. Sipajte u to samo jednu kap mirišljavog ulja od lavande i dobili ste savršenu masku za zrelu kožu koja će obnoviti ćelije kože, učiniti je elastičnom, dati joj mekoću, zaštititi je od suvoće, pojave staračkih pega i fleka. Biće dovoljno da maska stoji na licu 20 minuta, a nakon toga je možete isprati.Povezani tekstovi: