Kako sacuvati vezu

5 Jul

Mnoge veze, pa možda i vaša, u pojedinim periodima svog trajanja nailaze na manje ili veće krize, koje vas ili vašeg partnera, postavljaju u dilemu u kojoj ne znate šta dalje da činite. Niti da li da vezu sačuvate ili ne?

Ukoliko ipak želite da sačuvate vezu, potrebno je da razlog zbog koga je ona u krizi, ne bude apsolutno jak i da pored njega prepoznate mnogo više razloga da u toj vezi ostanete, odnosno da je sačuvate.

Koliko god da veliki i važan problem imate, morate da razgovarate sa svojim partnerom iskreno o tome. Uostalom, do problema ili krize je sigurno i doveo postupak ili ponašanje nekoga od vas dvoje, i zato jedino vas dvoje i možete to da rešite, najbolje nekakvim kompromisom i dogovorom.

Pokušajte da na odluku o daljem toku vaše veze ne utiču treća, ili četvrta lica. Svako sa strane, izuzev vas i vašeg partnera, možda nije potpuno upućen na pravi sadržaj i vrednost vaše veze i srazmerno tome, možda vam i uz sav svoj trud da to uradi ipak ne može pomoći, ni savetom ni postupkom. Naprotiv, upravo prisustvo i uticaj trećih ili četvrtih lica u vašoj vezi predstavlja negativan faktor koji je često uzrok vaše svađe, krize i neslaganja.

Trudite se da negde otputujete sa partnerom, promenite sredinu, koja je možda sama po sebi uzrok tenzije u odnosu ili podelite zajednička interesovanja i dešavanja u kojima ste oduvek zajedno uživali, a sada ste možda na to zaboravili.Povezani tekstovi: