Kako lakirati nokte

26 Jun

Uredno nalakirani nokti svakako su nešto što predstavlja dopunu vašem celokupnom izgledu i ostavlja utisak, pogotovo ukoliko su vam lepi i dugi prsti.

Kako bi ste uspešno nalakirali nokte i time postigli njihov lep izgled potrebno je da znate nekoliko činjenica i poslušate pravila.

Kao prvo, ukoliko su pločice vaših noktiju duge i uske, to je prirodni preduslov zbog koga će vam biti potrebno manje truda da bi vam nokti izgledali lepo. Takve nokte je potrebno jednostavno nalakirati lakom u željenoj boji i oni će već izgledati lepo.

Međutim ukoliko su vam pločice noktiju prirodno kratke i široke, potrebno je da obratite više pažnje u toku i pre lakiranja. Ovakve nokte pustite da duže izrastu kako bi izgledali lepo kada ih nalakirate.

Prilikom lakiranja, trudite se da sa četkice koju ste umočili u lak uvek skinete višak laka tako što ćete je obrisati o ivicu flašice, svaki put kada je iz nje izvlačite. Tako će na četkici imati dovoljno, ali ne i previše laka i lakiranje će ići glatko.

Lak nanosite blagim i preciznim pokretima četkice od korena do vrha nokta i vodeći računa da ga prelakirate od ivice do ivice.
Kada nanese jedan sloj laka na sve nokte, sačekajte da se osuši, a potom preko njega nanesite još jedan sloj i ponovo sačekajte da se osuši. Tek onda, vaši nokti će izgledati savršeno.

Vodite računa o gustini laka pre nego što ga upotrebite. Ukoliko je previše gust mogao bi biti težak za nanošenje. Gustinu ukoliko nije adekvatna možete regulisati sa par kapi acetona koje ćete sipati u lak i promućkati pre lakiranja.

Za potpun vizuelni efekat, poželjno je da nokti na vašim rukama i nokti na vašim nogama budu nalakirani lakom u istoj boji.Povezani tekstovi: