Kako da kosa brze raste

19 Mar

Kako bi vaša kosa brže rasla, na prvom mestu je potrebno da bude zdrava, a na zdravlje kose, potrebno je da delujete kako spolja, tako i iznutra.

Činjenica da je kosa zdrava, treba da podrazumeva da je ona snabdevena svim neophodnim elementima koji utiču na njen rast, a to su vitamini i minerali, kao što su vitamin A, B, C i D, zatim selen, cink i beta karotin.
Ove vitamine i minerale možete obezbediti svojoj kosi, posredstvom kvalitetne ishrane, odnosno konzumiranjem namirnica koje ove vitamine i minerale sadrže, ali i upotrebom različitih preparata, koji su namenjeni sa spoljnu negu kose, a takođe su obogaćeni vitaminima i mineralima.

Svaki preparat za negu kose, bilo da je reč o pakovanju, regeneratoru, ulju, ampulama ili bilo kom drugom preparatu, koristite prema uputstvu koje je uočljivo na ambalaži preparata i na taj način povećajte šansu da preparat efikasno i uspešno deluje na kosu.

Istovremeno, koliko je bitno i neophodno spolja i iznutra negovati kosu, kako bi brzo rasla, potrebno je i redovno je šišati. Redovnim šišanjem, sa kose se uklanjaju suvi i mrtvi krajevi kose, koji kao takvi nepotrebno oduzimaju sastojke koji povoljno deluju na kvalitet kose i sprečavaju njen rast, istovremeno uticajući loše na njen kvalitet.

Kako bi ste u što većoj meri smanjili i sprečili ispucalost i oštećenost krajeva kose, što naglasićemo još jednom, nepovoljno utiče na njen rast, izbegavajte svako grubo tretiranje kose, bilo da je reč o feniranju, peglanju ili nečemu tome sličnom.
Kosu što češće možete sušite prirodno i u što manjoj meri je izlažite prekomernoj toploti.

Kožu glave, takođe održavajte čistom i zdravom, jer upravo koža glave ima veliku povezanost sa brzinom rasta i sa kvalitetom vaše kose. Zamašćena i nečista koža glave, uzrokuje oštećenje korena kose, zbog čega kosa postaje slaba i oštećena, a zbog toga i sporije raste.Povezani tekstovi: