Depilacija secernom pastom

5 Mar

Da bi ste obavili depilaciju šećernom pastom, potrebno vam je da pripremite dve šoljice vode, dve šoljice šećera i dve kesice limuntusa, kao i isečene trakice od čiste i pamučne tkanine.

Sve to pomešajte i kuvajte neprestano mešajući, sve dok šećer ne dobije braonkasto zlatnu nijansu. Kada šećer dobije takvu nijansu, prekinite kuvanje i sačekajte da se masa dovoljno ohladi, tako da ne bude potpuno hladna, ali ni toliko vrela da vas izgori.

Kada je masa dovoljno rashlađena, nanesite je u tankom i neprekidnom sloju u obliku trake i u pravcu suprotnom od rasta dlake. Zatim preko paste precizno zalepite trakicu od tkanine i povucite je u pravcu rasta dlake. Ovaj postupak ponavljajte sa preostalom pastom i trakicama sve dok potpuno ne budete zadovoljni rezultatom depiliranja, odnosno dok ne izdepilirate celu površinu kože koju želite.

Nakon depilacije šećernom pastom obavezno se istuširajte i sperite sa sebe ostatke šećera i limuntusa, a zatim se namažite odgovarajućim umirujućim losionom, mlekom za telo ili dečijim puderom.
Što tanji sloj paste nanesete prilikom depiliranja, to će sam proces depiliranja biti lakši, brži i bezbolniji.

Ovaj vid depilacije veoma je popularan i zastupljen kako u privatnim verzijama kućnog depiliranja, tako i u brojnim kozmetičkim salonima, jer je dosta efikasan i otklanja čak i najsitnije i najnežnije dlake koje je često komplikovano i teško ukloniti. Čak su i pojave iritacije nakon ovog vida depilacije ili urastanja dlake svedena na minimum jer se kao što je navedeno pasta nanosi suprotno od pravca rasta dlake, a povlačenje trake se obavlja u pravcu njenog rasta, što umanjuje mogućnost njenog pucanja u korenu i samim tim i urastanja.

Nakon što jednom upotrebite napravljenu šećernu pastu za depilaciju, nemojte je prekuvavati i koristiti ponovo, jer vam u tom slučaju postupak depiliranja neće uspeti jer će šećer pregoreti.

Ovaj tretman i postupak uklanjanja dlaka je potpuno zdrav i bezbedan za zdravlje, i može se primenjivati kako na regijama nogu i ruku, tako i na nausnicama i preponama.Povezani tekstovi: