Depilacija intimne zone

25 Mar

Koža intimne regije je veoma osetljiva i sklona iritacijama. U slučaju neredovne depilacije intimnog područja, moguće se pojave gljivičnih infekcija. Izbegnite ovo pomoću depilacije voskom na pravi način.

Da biste izbegli neželjene pojave poput prištova, bolova zbog toplog voska i drugih neprijatnosti, pre odlaska u kozmetički salon, pročitajte naše savete.

Suvišno je reći da period mesečnog krvarenja nimalo nije povoljan za depilaciju, što iz estetskih razloga, što zbog činjenice da će depilacija u tom dobu biti veoma bolna.

Da bi ceo proces bio manje bolan, važno je da popijete jednu tabletu analgetika 40 minuta pre početka depilacije. Ovako će bol biti manji, kao i rizik od upale.

Da biste izbegli iritacije, 2 dana posle depilacije nemojte se baviti sportom, jer je u tom razdoblju pojačana osetljivost kože na bakterije i izlučevine znoja.

Takođe, u ta prva dva dana izbegavajte nošenje helanki i uskih pantalona, jer to može dovesti do urastanja dlačica.

Idealno vreme za depilaciju je u poslepodnevnim časovima, između 15 i 17 časova. Poželjna je još jedna tableta protiv bola i tretman skoro da uopšte neće biti bolan.Povezani tekstovi: